PHP 7.0

PHP 7.0

Örömmel értesítjük partnereink, hogy tárhely csomagjainkhoz immár a PHP nyelv 7.0-s verziót is választhatják.

Az új főverzió számos előnnyel jár, melyek közül talán a legfontosabb – azoknak is akik nem fejlesztenek – az érezhető sebességnövekedés. Azok a weboldalak, amelyek már az új PHP értelmező segítésével töltődnek meg, akár 10-15%-kal gyorsabban jelennek meg, így javul a keresők által mért sebesség indexe, növekedik a felhasználói élmény, és csökken annak az esélye, hogy a lassabb oldalbetöltődés miatt a látogató elhagyja az oldalt.

Természetesen a PHP 7.0-s verziója mellett az 5-ös verzióból is támogatjuk továbbra is az 5.6-os verziót, különösen régi kódot futtató oldalak számára pedig az 5.4-es verziót is.

Figyelem! A 7.0 verzióra történő átállás nem minden esetben zökkenőmentes, a nyelv bizonyos szerkezeti elemei elavultak, vagy kivezetésre kerültek, illetve új eljárások kerültek be. A nagyobb portálmotorok (pl. wordpress, joomla) már mind megjelentek a PHP 7.0-s verziót támogató frissítésekkel, de arra is nagy figyelmet kell fordítani az átállás során, hogy a használt bővítmények is kompatibilisek legyenek az új verzióval.

A PHP verziók közötti váltás minden ügyfelünk számára díjmentesen elérhető, ugyanakkor, a fenti kompatibilitási lehetőségek miatt egyetlen tárhely esetében sem kapcsoljuk be automatikusan.

Abban az esetben, ha Ön is szeretné az új PHP verziót tesztelni, de nincsenek fejlesztői tapasztalatai, azt javasoljuk, hogy keresse ügyfélszolgálatunk a support@sostarhely.hu címen, vagy nyisson egy támogatási jegyet ügyfélkapunkon, a domain név és tárhely szerződés megjelölésével, munkatársaink pedig tesztkörnyezetben díjmentesen ellenőrzik hogy a weboldal kompatibilis-e az új verzióval, pozitív eredmény esetén pedig bekapcsolják azt.