Linux + modern szoftverek

Linux + modern szoftverek

Debian alapú szerverek a lehető legmodernebb szoftverekkel.

Mindenkinek másra van szüksége. Szervereinken a PHP utolsó stabil verzióinak mindegyikét elérheti. (PHP 5.3, 5.4, 5.5, 5.6) Ha nem érti, hogy mit jelent ez, az alapértelmezett verzió tökéletes Önnek és semmit sem kell tennie, abban az esetben viszont, ha a legtöbbet szeretné kihozni saját fejlesztésű rendszeréből vagy valamelyik portálmotorból, kedvére választhat.

Lehetőséget adunk időzített feladatok futtatására. (CRON) Ezzel olyan műveleteket hajthat végre, amelyek a látogatóktól függetlenek. Ilyen lehet például egy árlista áttöltés a céges ügyviteli rendszerből a webáruházba.

Különösen nagy figyelmet fordítunk az adatbiztonságra is. Ha már foglalkozott honlapokkal, bizonyára tapasztalta, hogy az ingyenesen elérhető portálrendszereket (pl. wordpress, joomla, drupal stb.) “szeretni kell”. Folyamatosan kerülnek ki sebezhetőségek, melyeken keresztül honlapja feltörhetővé válik. Ha pedig feltörik a honlapját, két eshetőség van. Az első, hogy honlapja kártékony kódot azaz vírust fog terjeszteni – tudja, ez esetben írja ki például a google chrome vörös alapon hogy a weboldal meglátogatását nem javasolja – vagy a feltöltött kártékony kód segítségével levélszemetet, spam-et fog küldeni a honlapján keresztül. Mindkét eshetőségnek az a legvalószínűbb vége, hogy a tárhelyszolgáltató a saját biztonsága érdekében letiltja a honlapját amíg Ön ki nem javítja a sebezhetőséget. Máshol. Az S.O.S. Tárhely szervereit a CXS behatolásérzékelő rendszer védi. Ez a rendszer ugyan nem véd a sebezhetőségekkel szemben, de szinte lehetetlenné teszi a használatukat. Aktívan figyel minden fájlrendszer változást, és amint egy kártékony szoftver megjelenik, azonnal törli és értesítést küld. Tulajdonképpen a weboldalak víruskeresője.

Címkék: , , , , , ,